Logische vrijspraak na valse aangifte

ressort Arnhem UTRECHT/ARNHEM – De politierechter in Utrecht spreekt de 23-jarige Karim  S.uit Arnhem vrij van poging tot zware mishandeling van zijn vriendin. Karim werd ervan beschuldigd dat hij een dumbell van een kilo en een mes naar de vrouw had gegooid. 

Arnhem

De zaak diende eerst in de rechtbank in Arnhem bij de politierechter. Advocaat Maarten Meulemeesters vroeg daar al om een verhoor van de vriendin van Karim. De advocaat vond dat de vrouw tegenstrijdig had verklaard. De politierechter benoemde zich tot rechter commissaris om het verhoor zelf te kunnen doen.

parketpolitie

Tijdens dit verhoor in Arnhem merkte Meulemeesters dat de aangeefster een dochter was van van een agent van de parketpolitie in Arnhem. Meulemeesters maakte bezwaar. De politierechter in  Arnhem verwees naar een ander arrondissement.

Bij de rechter commissaris in Utrecht vertelde de dochter van de agent dat ze had gelogen in haar aangifte. Karim had wel met een dumbell gegooid maar niet in haar richting. Het  verhoor werd afgebroken. De officier van justitie beschuldigde de vrouw van het doen van een valse aangifte. De vrouw moest zich melden op het politiebureau.

vrijspraak

Na dit spektakel in de catacomben blijft er voor de openbare rechtszaak weinig over. Maar de zaak kon niet meer worden ingetrokken. De officier van justitie vraagt al vrijspraak en politierechter Muller neemt dat over. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.