Werkstraf voor 14-jarige ballonnendief

waterballonUTRECHT – De kinderrechter veroordeelt de 14-jarige Salim tot een werkstraf van 120 uur waarvan de helft voorwaardelijk en zeer strikt reclasseringstoezicht. De rechtbank acht bewezen dat Salim een 10-jarige ventje heeft bestolen. De officier van justitie had 160 uur werken geëist wegens diefstal met geweld.

waterballonnen

De rechtbank stelt vast dat Salim een jongetje van 10 jaar oud heeft bedreigd. Het jongetje wilde samen met zijn vriendjes met waterballonnen gaan spelen toen ze uit het niets door verdachte werden bedreigd met een mes. Salim stak een paar keer met het mes in een tas waardoor de waterballonnen op de grond vielen. De jongetjes vluchtten weg.

prater

Volgens de kinderrechter was dit zeer beangstigend voor het jongetje en zijn vriendjes. De rechtbank zet de reclassering aan het werk. Dat wordt een flinke klus want volgens de deskundigen is Salim niet zo’n prater. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

14 Augustus 2012 Werkstaf voor 14-jarige jongen die onder bedreiging van een mes waterballon heeft afgepakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.