Gevangenisstraf na glasvergelijkend onderzoek

utrecht-20120327-00147 UTRECHT – De zoveelste zitting in de zaak tegen de 34-jarige  Marcel L. begint met een flinke bitchfight, als Monique Hilhorst haar punt probeert te maken ten koste van officier van justitie.Rose. Er is drie maanden lang helemaal niets gebeurd in deze zaak, bijt Hilhorst van zich af. Dat voelde zij in juni aankomen en daarom was zij toen tegen uitstel. Marcel L. krijgt die maanden niet meer terug, denkt Hilhorst.

buiten heterdaad

Officier Rose geeft een flinke snauw terug. De officier is 100 procent gedekt door een enkel papiertje. Ze heeft opdracht gegeven om een getuige aan te houden buiten heterdaad maar dat is niet gelukt. Daar kan zij ook niets aan doen. Voor deze zitting doet ze afstand van de getuige.

ingenieur

Een echte slimme getuige is er gelukkig wel. Deze scheikundig ingenieur van het Nederlands Forensisch Instituut kan van iedere willekeurige glassplinter vertellen uit welke auto deze komt. Het glas dat in Marcels trui is gevonden is zeker afkomstig uit een Audi en een Opel die zijn opengebroken en gestolen.

onzinnig

Marcel L. stelt daar een onzinnig verhaal tegenover. Hij stond te roken voor het ziekenhuis waar hij werd behandeld. Hij stapte in bij een vriend die toevallig langs kwam rijden. Het volgende moment werden ze klemgereden en Marcel werd in de cel gegooid. Die glassplinters in zijn trui lagen in de auto van zijn vriend, houdt hij vol.

veelplegers

Officier Rose gelooft daar niets van. Zij vindt het nog te vroeg voor een echte jarenlange veelplegersmaatregel. Ze eist 6 maanden gevangenisstraf en een voorwaardelijke ISD-maatregel. Marcel krijgt zijn 3 maanden voorarrest toch terug en hij komt snel vrij. Marcel  is nooit echt goed geweest met voorwaarden en zo. Maar als hij nu de fout in gaat,moet hij 2 jaar lang naar een instelling voor veelplegers. De uitspraak is op 11 september. (jurgenswart.wordpress.com)

 

lees ook

6 juni 2012 Na onherroepelijk vonnis dreigt nu ook onherroepelijke

23 april 2012 Een onherroepelijk vonnis !

20 maart 2012 Een onherroepelijk vonnis ?

6 maart 2012 Een onherroepelijk vonnis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.