Carnavalsmoord IJsselstein mes gevonden bij moordsteeg

utrecht UTRECHT – De officier van justitie vertelt dat een tuinman bij het snoeien een mes heeft gevonden in een struik naast de steeg waar Tim van Dijk tijdens carnaval is vermoord. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt of er na al die tijd nog sporen op het mes te vinden zijn.

schouw

De advocaat van de 22-jarige moordverdachte Cornelis L. heeft uit de nachtelijke schouw van 21 augustus al afgeleid dat er er mogelijk helemaal nooit iemand te veroordelen is voor deze moord. Raadsman Eduard Bokhorst richt zijn pijlen opnieuw op de verklaringen van de medeverdachte. Hij vraagt opnieuw om schorsing van de voorlopige hechtenis.

inhoudelijke behandeling

De rechtbank wijst nog 5 getuigen toe. Er moeten nog 5 andere getuigen worden gehoord. Het kost 2 weken om vast te stellen of er sporen te vinden zijn op het mes. Als dat zo is, kost het 4 weken om die sporen te onderzoeken De geplande inhoudelijke behandeling op 11 oktober gaat niet lukken. Maar L. blijft in de cel. De rechtbank wil de zaak voor de jaarwisseling afdoen. (jurgenswart.andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

21 december 2012 Carnavalsmoord IJsselstein een puzzel voor de rechtbank 

13 december 2012  Carnavalsmoord IJsselstein overal zat bloed van mijn broertje

9 november 2012 Carnavalsmoord IJsselstein geen sporen op mes

30 augustus 2012 Mes gevonden bij moordsteeg

21 augustus 2012 Rechtbank bootst carnaval na in IJsselstein

20 juli 2012 Carnavalsmoordrechtbank gaat op bezoek in IJsselstein

11 mei 2012 Dertig getuigen horen over carnavalsmoord

5 april 2012 Een verdachte carnavalsmoord blijft in de cel

1 maart 2012 Dertig dagen erbij voor verdachten carnavalsmoord

22 februari 2012 Twee verdachten carnavalsmoord blijven vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.