Eis 6 jaar gevangenisstraf tegen een loverboy met een onbekende psychiatrische kwaal

utrecht_om_2008 UTRECHT – Officier van justitie Marieke Jansen eist 6 jaar gevangenisstraf tegen de 40-jarige Mohamed J. Volgens de officier heeft deze verdachte zich meer dan 8 jaar lang schuldig gemaakt aan mensenhandel die gepaard ging met zware mishandeling.

echtgenotes

De slachtoffers zijn de opeenvolgende echtgenotes van Mohamed. Officier Jansen heeft veel uit te leggen in haar requisitoir want J. heeft maandenlang in de cel gezeten. Hij is behandeld in een psychiatrische kliniek. Hij is zelfs op reis geweest. En nooit zijn de vrouwen bij hun loverboy weg gegaan. Maar volgens de officier is er toch sprake van dwang. Het gaat om vrouwen met een islamitische achtergrond. Dat maakte ze extra kwetsbaar volgens de officier.

psychiatrisch

Volgens zijn advocate Hetty Dijkstra is de psychiatrisch zieke Mohamed niet in staat geweest tot de planning die bij een dergelijke organisatie hoort.

Maar drie psychiaters steunen het verhaal van de verdediging niet Deze deskundigen vertellen dat Mohamed een vreemd psychiatrisch ziektebeeld laat zien dat eigenlijk nergens in past. Hij zou de boel voor gek kunnen houden. Ze stellen vast dat Mohamed wel degelijk in staat om keuzes te maken en alternatieven af te wegen. Mohamed is niet compleet ontoerekeningsvatbaar, vinden de deskundigen. De uitspraak is op 13 september. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

28 juni 2012 De familie loverboy op vakantie

25 juni 2012 Loverboy was werktuig voor prostituees

31 mei 2012 Een loverboy met een dominante vrouw

15 mei 2012 Opnieuw drama loverboy niet aangevoerd

9 maart 2012 Drama voor loverboy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.