Gewijzigde proceshouding levert in hoger beroep 7 jaar minder gevangenisstraf op maar wel tbs

paleis_2_reasonably_small ARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt een 31-jarige man die op een station een agent heeft neergestoken wegens poging tot moord tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging. De uitspraak was conform de eis.

zelfmoord

De verdachte vluchtte met ruzie uit huis. Hij wilde zelfmoord plegen op het station Driebergen Zeist. De agent kwam hem te hulp. Toen de verdachte bedaard leek,.stak hij toch opeens de agent neer. De agent is levenslang zwaar gehandicapt.

Pieter Baan Centrum

De verdachte zweeg tegen iedereen. Zelfs de deskundigen van het Pieter Baan Centrum konden geen advies uitbrengen. De rechtbank in Utrecht veroordeelde man in juli 2009 tot 15 jaar gevangenisstraf wegens poging tot moord.

dwangverpleging

Twee jaar geleden tijdens het hoger beroep veranderde de verdachte zijn proceshouding: Hij herinnert zich nog steeds niets van het steken, maar met de gedragsdeskundigen wilde hij nu wel praten. Deze deskundigen achtten hem in meer of mindere mate verminderd toerekeningsvatbaar. Ze adviseerden tbs met dwangverpleging. Zo hoeft deze verdachte minder lang naar de gewone gevangenis. Maar tbs kan iedere 2 jaar worden verlengd, Levenslang. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

;16 augustus 2012 Hoger Beroep eis 8 jaar en tbs voor neersteken agent

30 juli 2009 Zwijgen kost 15 jaar

16 juli 2009 Eis 18 jaar voor neesteken agent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.