Feyenoord hooligans vrijgelaten na overtreding stadionverbod

avatar_feyenoord_reasonably_small ALKMAAR – De rechter commissaris laat 4 Feyenoord hooligans vrij. De Feyenoord supporters werden op 28 augustus aangehouden omdat ze een stadionverbod hebben overtreden. Er hangt deze mannen nog wel een maand cel boven het hoofd.

Barendrecht

De 4 supporters bezochten op 14 juli de oefenwedstrijd tussen Barendrecht en Feyenoord, terwijl ze een stadionverbod hadden, De mannen waren 2 jaar met een grote groep betrokken bij rellen in het centrum van Alkmaar. De 4 verdachten kregen 3 maanden cel opgelegd waarvan 1 maand voorwaardelijk en als bijzondere voorwaarde een stadionverbod.

voorlopige tul

De officier van justitie wil dat de supporters die maand cel uitzitten. De officier vraagt de rc om die straf op te leggen. De officier vordert een voorlopige ten uitvoerlegging. Dat is een nieuwe bevoegdheid van de rechter commissaris. De rechter commissaris wijst de vordering af omdat er 6 weken tussen de overtreding en de aanhouding zit. Dat is geen snelrecht en daar is die nieuwe bevoegdheid voor bedoeld, vindt de rechter commissaris.

cel

De 4 hooligans zijn nu vrijgelaten. Maar de officier gaat nu een gewone ten uitvoerlegging vragen bij de rechtbank in  Alkmaar. Als die vordering wordt toegewezen gaan de mannen alsnog naar de cel. Wanneer die zaak dient, is nog niet bekend.(jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.