Openbaar anoniem vonnis maakt duidelijk hoe zedenzaak in elkaar zit

utrecht2012032700147_thumb3 UTRECHT- De rechtbank veroordeelt de 31-jarige Michiel tot 3 jaar gevangenisstraf waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Volgens de rechtbank heeft Michiel 2 neven en een nichtje vanaf hun zevende levensjaar misbruikt.

gesloten deuren

De behandeling van de zaak was achter gesloten deuren. De advocaten slachtoffer en verdachte, Kupacs en Bovens, kregen ondanks hun tegengestelde belangen samen de deuren dicht.

Uit het geanonimiseerde vonnis blijkt dat de verdachte vooral heeft ontkend dat hij gemeenschap heeft gehad met zijn jonge slachtoffertjes. Het zou bij wrijven en strelen zijn gebleven. De 3 slachtoffers verklaren daar anders over. De rechtbank gelooft hun verklaringen. De rechtbank oordeelt de verdachte schuldig aan het seksueel binnendringen van de lichamen van zijn slachtoffers.

recidive

De officier van justitie had 4 jaar geëist. De rechtbank weegt mee de kans op recidive door deskundigen laag wordt ingeschat omdat het ontucht binnen de familie betreft. De rechtbank noemt de straf passend. Het verschil met de eis wordt niet uitgelegd. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

17 augustus 2012 Grotere rol minderjarige slachtoffer botst met openbaarheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.