Dom, agressief en dominant uit onmacht

UTRECHT – Emre wilde een kusje en toen zijn vriendin niet wilde, draaide hij door. Huiselijk geweld vindt meestal plaats in grote eenzaamheid en zonder getuigen. Maar deze vrouw was al zo bang voor haar man dat ze een vriendin had uitgenodigd om bij haar te slapen. De vriendin zag alles en zij is een allesbeslissende getuige in deze rechtszaak. Dat scheelt een hoog gedoe want slaande mannen willen het altijd veel minder erg maken.

mes .

Wat de 23-jarige Emre gedaan heeft is erg genoeg. Hij is met zijn knieën op de borst van zijn  vriendin gekropen. Hij heeft haar met de dood bedreigd. Daarna heeft hij een mes gepakt en dat op haar keel gezet. Hoe vind je dat vraagt rechter Margot Somsen,. Beetje dom, zegt Emre. Dom Wel meer dan dom, vindt de politierechter, Dominant en agressief, oordeelt de rechter.

huiselijk geweld

Huiselijk geweld is een speerpunt.van het openbaar ministerie. De straffen zijn hoger. De officier vraagt 120 uur waarvan 40 voorwaardelijk. Dat is al erg vriendelijk. Maar raadsman Joost Denissen is het er niet mee eens. Denissen benadrukt dat Emre voor zijn eenzame moeder zorgt en een blanco strafblad heeft.

onmacht

Denissen betoogt dat in deze zaak huiselijk geweld juist tot een lagere straf zou moeten leiden. Deze jongen zal op straat niemand in elkaar slaan. Maar juist de onmacht in de relatie deed hem de das om, betoogt Denissen. Rechter Somsen is het met de advocaat eens. Ze legt 120 uur op waarvan 80 voorwaardelijk. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.