De straf is een cadeautje maar zijn auto is hij kwijt

Daihatsu_Cuore_1 UTRECHT – De rechtbank veroordeelt de 31-jarige Maarten tot 200 uur werken en 100 dagen cel waarvan 91 voorwaardelijk. Maarten zat al 9 dagen in voorarrest en naar de gevangenis hoeft hij niet meer. Die werkstraf zal hij graag uitvoeren, want werken doet hij ondanks al zijn psychiatrische problemen graag, maar hij mag de kliniek niet meer uit sinds hij de vrouw die hem aan de dijk zette, letterlijk van de weg reed.

Daihatsu

Maarten is verminderd toerekeningsvatbaar. Hij woonde een beetje zelfstandig. Hij kreeg verkering maar trok het niet toen het mis ging. De vrouw reed weg op haar fiets en Maarten reed met zijn Daihatsu over de vrouw heen. De rechtbank noemt het poging tot doodslag en verklaart de auto verbeurd. Dit soort grappen worden wel eens strenger bestraft.

Advocaat Onno de Jong probeerde de auto nog te redden. De Jong stelde voor dat Maarten die Daihatsu zou verkopen zodat hij zijn behandeling kon betalen. Dat wijst de rechtbank af. De straf is conform de eis. (jurgenswart.wordpress,com)

lees ook

23 augustus 2012 De ene poging tot moord is de andere niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.