Verdachte benaderde meer dan 100 minderjarige meisjes via sociale media met seksuele voorstellen

voorzijde_PvJ_en_P2 DEN HAAG – Een 22-jarige man uit Brielle zit al een half jaar vast omdat hij via sociale media meer dan 100 meisje heeft benaderd met seksueel voorstellen. Inmiddels hebben 30 meisjes aangifte gedaan. Openbaar Ministerie verdenkt de man van het vervaardigen en bezit van kinderporno, aanranding, ontucht en verleiding van minderjarige meisjes via het internet.

social media

De verdachte legde via verschillende social media contact legde met de meisjes in de leeftijd van 10 tot 17 jaar.. Hij beschikte over verschillende e-mail accounts en hij veranderde van identiteit. Zo wordt hij er van verdacht dat hij zich voordeed als een meisje.

Nadat de verdachte het vertrouwen van een slachtoffer had gewonnen, haalde hij haar vervolgens over om zich uit te kleden voor de webcam. Dit nam hij stiekem op. Vervolgens chanteerde hij het meisje met deze beelden. Als zij niet deed wat hij wilde, namelijk het met zichzelf verrichten van seksuele handelingen voor de webcam, dan zou hij de beelden op internet plaatsen.

De politie kwam de man op het spoot toen twee minderjarige meisjes  aangifte  deden. De recherche vond op zijn computers chats en filmpjes met veel andere meisjes.

tweede verdachte


In het onderzoek is ook een 21-jarige man uit Voorburg vastgezet. Hij wordt verdacht van het benaderen van ruim twintig minderjarige meisjes via social media. Deze verdachte beloofde de meisjes geld. Op 11 september is er een pro forma zitting in de zaak tegen de Briellenaar. De Voorburger moet op 24 oktober voor de rechter verschijnen. (jurgenswart.wordpress.com’)

Een gedachte over “Verdachte benaderde meer dan 100 minderjarige meisjes via sociale media met seksuele voorstellen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.