Een dorp waar nooit iets gebeurt

utrecht UTRECHT – In jouw dorp gebeurt nooit iets. Jij bent de eerste uit jouw dorp die ik hier zie. Rechter Jan Krol geeft de 23-jarige Hossam er vanaf de eerste minuut al flink van langs. Krol overdrijft maar dat overdrijven dient het hogere doel om Hossam duidelijk te maken dat het de eerste en de laatste keer moet zijn voor hem

schoolpleintje

Hossam is een heel jong meisje van 16 te lijf gegaan dat met een paar vriendinnen op een bankje op een schoolpleintje zat. Dit meisje Demi, dat huilend achterin de rechtszaal zit, heeft verklaard dat ze opeens van achter aan het haar werd getrokken. Ze viel van het bankje af  Vervolgens trapte Hossam op haar rug. Daarna dreigde hij haar tanden uit de mond te slaan. Demi moest naar het ziekenhuis. Ze vertelde aan de politie ook nog dat ze tegen het hoofd is geschopt maar dat heeft verder niemand gezien

school

De aanleiding voor dit polderdrama is onduidelijk. Demi kent Hossam  van school. Advocate Francine den Hertog vertelt dat Demi verliefd is geweest op Hossam en dat ze allerlei narigheid in het dorp over hem verspreid nu hij een andere vriendin heeft. Den Hertog voegt er aan toe dat Demi het incident op facebook nogal opblaast.

Om die reden heeft de advocate als getuige een vriendje van Hossam meegenomen die er ook bij was, Maar die vriend heeft zo weinig gezien dat rechter Krol tijdens het getuigenverhoor aan deze Mussa vraagt of hij soms last van zijn ogen heeft.

mishandeling

De officier haalt na dit getuigenverhoor de angel wel uit deze zaak. Geen bewijs dat Demi tegen het hoofd is geschopt en daarom is het een gewone mishandeling. Dat scheelt veel in de straf. Maar het is natuurlijk niet te vergelijken met een enkele klap waar de strafbladlozen, zoals Hossam gesproken normaal een geldboete voor krijgen De officier eist 30 uur werkstraf en 700 euro schadevergoeding.

Advocate Den Hertog benadrukt dat Hossam geen structureel agressieprobleem heeft. Hij  heeft maandenlang geprobeerd om zijn excuses aan te bieden, maar die worden geweigerd, zegt de advocate. Rechter Krol halveert op haar verzoek de schadevergoeding, maar de werkstraf neemt hij over. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.