Gratis seks als lage wraakactie op onbeheersbaar internet

utrecht15juni UTRECHT – De 24-jarige Suzanne is een keurige blonde stewardess met een blanco strafblad. Ze maakt direct bij binnenkomst al haar excuses aan de ouders van het meisje dat ze heeft belasterd.

sletje

Die ouders zitten als benadeelde partij op de achterste rij in een verder lege zaal. Suzanne heeft hun 18-jarige dochter als een sletje dat op zoek was naar gratis seks op marktplaats gezet. De ouders willen 1300 euro schadevergoeding voor deze digitale laster. Rechter Kranenbroek wijst dat toe. Zij legt ook nog een geldboete van  400 euro op wegens smaad.

marktplaats

Suzanne had en heeft nog steeds een relatie met Marco. Marco ging vreemd met een collega van de marine. Suzanne bleef bij Marco. Maar de collega bleef achter Marco aanlopen. Suzanne werd boos. Toen Suzanne een foto vond van haar rivale, schaars gekleed  op de kamer van haar vriend, sloeg ze door. Ze zette een advertentie met foto. In die advertentie waarin een sletje seks aanbood, stond het 06 nummer van haar rivale. De tekst stond nog geen dag op marktplaats. Maar het leverde 28 gemiste oproepen en talloze sms’jes op.

voorwaardelijk sepot

De rivale deed aangifte. De officier van justitie seponeerde de zaak. Daarop stapte de aangeefster naar het gerechtshof. Dat hof dwong het openbaar ministerie toch te vervolgen. En terecht vindt de zittingsofficier nu. De officier spreekt over een lage wraakactie  op het onbeheersbaar medium internet. Een werkstraf zou een normale straf zijn maar onder deze omstandigheden, eist de officier een geldboete.

concrete bedreiging

Volgens raadsman Floor Visser is er juridisch gezien geen sprake van smaad. Er staat geen concrete gedraging in de advertentie, betoogt hij. Daar is rechter Kranenbroek het al helemaal niet mee eens. Zij leest de hele wervende tekst gezellig nog een keertje voor. De politierechter neemt de eis over en zij benadrukt dat Suzanne heel goed weg komt. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.