Geen kalm beraad 5 jaar minder gevangenisstraf voor doden garagehouder

arnhem ARNHEM – Het gerechtshof gelooft niet dat een 39-jarige man uit Eerbeek tijd had voor kalm beraad toen hij een collega garagehouder, de 48-jarige Henk van Ravenhors doodde. Het hof veroordeelt de verdachte tot 11 jaar gevangenisstraf wegens doodslag.

schulden

De twee garagehouders deden zaken en de verdachte had schulden bij zijn slachtoffer. Op de van de verdwijning van Van Ravenhorst in december 2009 hadden de twee mannen een afspraak. Na 3 weken werd het lichaam van Van Ravenhorst gevonden. Hij was omgebracht door 12 messteken.

moord

De verdachte ontkende. Maar al door al die messteken is er sprake van moord, vindt het openbaar ministerie. De rechtbank in Zutphen veroordeelde de verdachte tot 16 jaar. Dat was ook de eis in hoger beroep.

Maar bij het gerechtshof bekende de verdachte dat hij in wilde razernij on zich heen had gestoken.En het hof gaf advocaat Peter Plasman gelijk.Plasman heeft steeds betoogd dat een groot aantal messteken niet perse duiden op kalm beraad. En zo verdient de verdachte vooral door zijn bekentenis in hoger beroep 5 jaar terug. (jurgenswart.wordpress.com)worden.

lees ook

28 augustus 2012 Eis 16 jaar voor moord op garagehouder Beekbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.