De warme kern waar ons gezin om draaide, is vermoord door haar zoon

utrecht UTRECHT – Rechter Jan Krol leest de intens verdrietige slachtofferverklaringen  voor de broer en de zus van de 26-jarige Karim. De zus is het meest lyrisch. Ze schrijft dat ze  nog iedere dag haar moeder wil bellen maar die moeder, de warme kern waar het gezin om heen draaide is vermoord. De broer is keihard voor zichzelf. Ik heb gefaald door mijn moeder niet te beschermen, schrijft hij aan de rechtbank.

zelfmoord

Hun broer Karim raakte in een psychose. Hij verdween met mes naar zolder om zelfmoord te plegen. Zijn moeder wilde tussenbeide komen. In de worsteling doorboorde het mes haar hart. Karim sprong uit het raam op de eerste verdieping van de woning. Hij belde aan bij de buren om de politie te laten bellen. Zijn moeder stierf in het ziekenhuis.

medicijnen

Karim denkt dat de psychose erger is geworden door de medicijnen die hij van zijn moeder had gekregen.Een psychiater bestrijd dat. De deskundigen oordelen wel dat Karim sterk verminderd toerekeningsvatbaar is. Ze hebben scherpe voorwaarden opgesteld  zodat Karim niet de rest van zijn leven in een tbs kliniek zit. Wel zit hij de komende jaren net zo opgesloten in psychiatrische inrichting.

vijf jaar

Officier van justitie Alexandra Bijleveld laat haar oorspronkelijke idee vallen. Ze neemt de voorwaardelijke tbs,  het deskundigenadvies, over en ze eist daarnaast vijf jaar gevangenisstraf wegens doodslag. Hoewel advocaat Anes Boumanjal voor een belangrijk deel zijn zijn heeft gekregen met die eis. Is hij toch nog niet tevreden. Hij vraagt vrijspraak. Boumanjal betoogt dat er gen opzet is. Karim wilde zelfmoord plegen en niet zijn moeder doden. De uitspraak is op 26 september. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

20 juni Foutje van de officier 2 maanden uitstel in de zaak van de moedermoordenaar

19 april 2012 Is dwangverpleging nodig voor de moedermoordenaar

2 april 2o12 Volgens advocaat mogelijk geen opzet moedermoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.