Afghaanse tijdbom opnieuw vast

jurgen 005UTRECHT –Het zonnetje schijnt weer in Utrecht. De 52-jarige Sarwer T. die 3 jaar geleden een buschauffeur heeft neergestoken, zit opnieuw vast. De rechtbank heeft hem in de cel gegooid omdat T. de voorwaarden heeft overtreden die hoorden bij zijn voorlpige  vrijlating.

buschauffeur

T. stak op 11 september 2009 vijf keer in op een buschauffeur die hem wegens wangedrag de bus uit wilde zetten. De officier van justitie eiste hiervoor een celstraf van acht jaar; het hof  legde vier jaar op. Omdat T. tijdens zijn detentie niet wilde meewerken aan een psychologisch onderzoek en ook een behandeling weigerde, vond de officier dat de voorlopige invrijheidsstelling beter nog niet kon in gaan.

reclassering

De vordering was te laat ingediend en kwam de man toch vrij. Dit gebeurde onder voorwaarden. Zo moest hij zich melden bij reclassering, meewerken aan het vinden van huisvesting en geregeld zijn urine laten onderzoeken. Onlangs heeft hij deze voorwaarden overtreden.

Op 14 september is T. opnieuw opgepakt en heeft de rechtbank de vordering van het OM toegewezen om de schorsing op te heffen. Op 12 oktober bekijkt de rechtbank of T. 16 maanden moet gaan uitzitten. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

23 mei 2012 Afghaanse tijdbom nu echt los Utrechts parket belooft beterschap

22 mei 2012 Openbaar ministerie blundert tijdbom op vrije voeten

1 mei 2012 Een gevluchte Afghaan met een oorlogstrauma en een alcoholprobleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.