Twee Litouwse toeristen

utrecht15juni UTRECHT – Ik wil geen Wilders retoriek uitdragen maar deze heren komen alleen maar naar Nederland om te stelen. Ze opereren met  hele bendes vanuit een vast punt. Die bendes zijn een groot probleem. Dat vertelt officier Esbir Wildeman over de twee jonge Litouwers die voor hem zitten.

autokraken

De twee Litouwers zijn op 4 september opgepakt en ze staan met snelrecht inderdaad razendsnel op zitting. De zitting gaat weer niet erg snel omdat de twee Litouwers in hun eigen taal veel te vertellen hebben. De 20-jarige M.bekent 2 autokraken en een fietsendiefstal. Hij kan weinig anders want hij s overal gefilmd. Er is steeds wel een andere man zichtbaar maar het is niet duidelijk of dat de 23-jarige G. is. G, is daarom alleen gedagvaard voor een enkele autokraak.

softdrugs

De mannen hebben geen vast adres. M. zegt dat hij in een bos slaapt en voor een vriendin hierheen is gekomen. G vertelt dat hij toerist is en naar Nederland.is gekomen om van de softdrugs te genieten.

De officier van justitie eist 4 maanden tegen M.  en 40 dagen tegen G.  Dat is erg veel. Maar de officier hoopt dat ze het thuis door vertellen en dan niet meer terugkomen. Rechter Grapperhaus legt iets minder op om de straffen Nederlands te houden. (jurgenswart.wordpress.com’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.