Drie gewelddadige vrouwen

jurgen 002UTRECHT – Bij de meervoudige strafkamer staan deze week 35 mannen en 2 vrouwen terecht. Zo zijn de verhoudingen meestal. Zedendelicten bijvoorbeeld worden alleen maar gepleegd door mannen. Bijna al het eindeloze geweld komt voor rekening van de mannen. Er zijn uitzonderingen en zo worden ze ook behandeld.

verslaafd.. 

De 32-jarige Zohra was gezellig met een vriendje uit het verslaafdencircuit aan het drinken en in al haar verwarring stak ze hem in de arm.  De officier van justitie eist 4 maanden voorwaardelijk met verplichte opname. Een hele redelijke eis, waarin met alle problemen van Zohra rekening wordt gehouden. Het is  nauwelijks voorstelbaar dat een mannelijke verslaafde die een vrouw steekt een voorwaardelijke straf zou krijgen.

biertjes

De 19-jarige Annabel bestelde biertjes aan de bar die ze wilde doorgeven aan haar vriend en zijn broer. Een andere man deed lastig. Er kwam ruzie. De broer dacht dat hij geslagen werd want hij zat opeens helemaal onder het bloed. De andere man werd eerst aangehouden. Maar toen de politie de beelden bekeek, bleek dat Annabel een bierfles had gegooid. De broer heeft maanden later nog littekens. Annabel moet 120 uur werken wegens zware mishandeling.Iedere man zou de gevangenis in zijn gedraaid.

telefoon

Een 28-jarige Somalische ging haar vriend te lijf. Ze las in zijn telefoon dat hij vreemd ging en ze wilde dat hij vertrok. Zoals ze het vertelt is het bijna grappig. Ze deed een greep in de bestekbak. Ze stak met een schaar in zijn hals. Ze krijgt 60 uur waarvan de helft voorwaardelijk. U bent nog steeds bij elkaar, blijkbaar heeft uw man u vergeven, oordeelt de politierechter. Het is nauwelijks voorstelbaar dat een Somaliër die zijn echtgenote met een schaar in de nek steekt een werkstrafje krijgt. (jurgenswart.wordpress.com).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.