De rolstoel van de filefuikkiller

utrecht UTRECHT – Wat voor letsel heeft u, vraagt officier van justitie Alecxandra Bijleveld aan de 47-jarige Maikel R. Filefuikkiller R. zit in een rolstoel. Hij houdt de zittingen  urenlang op omdat hij met speciaal vervoer naar de rechtbank moet worden gebracht. Maar de officier is ervan overtuigd dat R.  toneel speelt om een lagere straf te krijgen.

kwaal

Deze verdachte lijdt maar aan een kwaal. Hij is niet in staat  om vragen te beantwoorden. Ook deze simpele vraag lijdt ook een grote hoeveelheid woorden waar geen enkele structuur in valt te ontdekken. Zo gaat het de hele dag. Constant moeten geiiriteerde rechters de woordenstroom indammen die R. uitbraakt.

letsel

De officier gelooft niet dat R. enig letsel heeft opgelopen bij het ongeluk. Dat lijkt ook wel te kloppen want R. heeft niet meegewerkt aan medisch onderzoek. Hij blijkt al 30 jaar zonder rijbewijs te rijden hij heeft een strafblad van 20 pagina´s met  4 veroordelingen voor rijden zonder rijbewijs.

filefuik

Officier Bijleveld geeft op de zitting toe dat haar politie de fout in is gegaan door een file te regelen. Maar het was geen fuik,voegt ze eraan toe,  want R. had gemakkelijk langs de file weg kunnen rijden. Ze eist 10 jaar cel wegens doodslag, poging tot doodslag op 6 agenten  diefstal met geweld en rijden zonder rijbewijs. De zaak gaat op 25 september verder met het pleidooi van advocaat Gerald Roethof.(jurgenswart.wordpress.com’)

lees ook

22 augustus 2012 Filefuikagenten wel fout niet strafbaar

2 juli 2012 Filefuikkiller weer langer vast

14 mei 2012 Filefuiagenten verdacht van veroorzaken van gevaar op de weg

23 april 2012 Filefuikkiller weer vast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.