Nieuwe regels vegen schoon

utrecht UTRECHT – De officier van justitie wil dat Marco de komende 8 maanden binnen blijft omdat hij een biertje heeft gedronken. Marco is voorlopig in vrijheid gesteld en de fijnzinnigheidjes in die wetgeving zorgen voor veel gedoe in de rechtbank. Officier Rose is niet van plan om Marco gemakkelijk te laten gaan.

voorlopig

Marco stak precies 3 jaar geleden zijn vriendin neer. Hij kreeg 3 jaar cel wegens poging tot moord. Na 2 jaar werd Marco voorlopig in vrijheid gesteld. Dat laatste jaar hoefde hij niet uit te zitten als hij zich aan de voorwaarden hield. Hij werd al een keer door de officier naar binnen gehaald Marco vond dat hij vrij was en hij had geen zin om zich in een psychiatrische inrichting te laten opsluiten. De officier eiste toen al direct dat jaar op. De rechtbank bepaalde in alle redelijkheid dat Marco 4 maanden moest gaan uitzitten.

huiselijk geweld

Marco zat die vier maanden uit en nu wil hij verder geen gezeur maar aan zijn hoofd. Hij is opgepakt wegens huiselijk geweld. Maar zijn vriendin heeft geen aangifte gedaan en hij wil weer naar buiten. De officier wil hem nu de resterende 8 maanden binnenhouden omdat hij het alcoholverbod heeft overtreden,. Dat is een overtreding van de schorsingsvoorwaarden.

voorwaarden

Zijn advocaat Jan Bredius vindt dat de officier die voorwaarden opnieuw had moeten opstellen. Maar de officier betoogt dat  die voorwaarden automatisch zijn herleefd op het moment dat Marco weer vrij kwam. Bredius slaat haar om de oren met een uitspraak van de rechtbank Utrecht. De officier heeft haar eigen jurisprudentie en ze houdt voet bij stuk De rechtbank doet op 3 oktober uitspraak.(jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.