Twee jaar cel en tbs zonder dwangverpleging voor moedermoordenaar

utrecht2012032700147_thumb3 UTRECHT – De rechtbank legt de 26-jarige Karim B. tbs 2 jaar gevangenisstraf en tbs met voorwaarden.  Een van de voorwaarden luidt dat B,. zijn dage slijt in een forensische psychiatrische inrichting. De officier had 5 jaar en tbs geëist.

zelfmoord

B. was in zijn ouderlijk huis met een mes naar zolder gegaan om zelfmoord te plegen. Zijn moeder ging hem achterna. De vader van de verdachte heeft zijn zoon horen zeggen dat zijn moeder weg moest gaan, omdat ze ‘vol met de duivel’ zat. Vlak daarna stak B. zijn moeder door het hart.

lagere straf

De rechtbank vindt dat de verdachte zijn familie onherstelbaar leed heeft berokkend. De rechtbank komt tot een lagere straf dan de  de officier van omdat ook de verdachte een weg zal moeten vinden voor het omgaan met de gevolgen van zijn daad. Daarnaast vindt de rechtbank het belangrijk dat de tbs-behandeling snel begint. . (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

12 september 2012 De warme kern waar ons gezin om draaide is vermoord door haar zoon

20 juni Foutje van de officier 2 maanden uitstel in de zaak van de moedermoordenaar

19 april 2012 Is dwangverpleging nodig voor de moedermoordenaar

2 april 2o12 Volgens advocaat mogelijk geen opzet moedermoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.