Moeder en stiefvader niet schuldig aan de dood van peuter Nouafel moeder toch in beroep

utrecht UTRECHT – De rechtbank speekt de moeder en de stiefvader van de overleden peuter Nouafel vrij van alle schuld aan de dood van de overleden peuter.  De rechtbank stelt wel vast dat de peuter door geweld is overleden. Maar het is niet duidelijk wie dat geweld heeft toegebracht. Uit de aanwezige bewijsmiddelen kunnen geen conclusies van schuld worden getrokken.

mishandeling

De rechtbank achtte het inmiddels gescheiden ouderpaar wel schuldig aan de mishandeling van hun peuter. Younass A. en Cornelia de J. krijgen allebei 6 maanden cel wegens mishandeling. Tegen de stiefvader van de peuter was 8 jaar cel geëist. Tegen de moeder 30 maanden waarvan de helft voorwaardelijk. De rechtbank noemt dit vonnis onbevredigend.  De oma van de peuter is in shock na deze uitspraak, zo twittert haar advocaat Richard Korver uit de rechtszaal. 

hoger beroep

Advocate Mireille Grinwis kondigt direct aan dat zij namens de moeder ondanks de lage straf toch hoger beroep zal aantekenen. Grinwis ziet geen enkel bewijs voor de mishandeling. De advocate vertelt daarnaast dat de moeder diep geschokt is door de vrijspraak van haar ex. De moeder blijft ervan overtuigd dat hij schuldig is aan de dood van haar zoontje. Grinwis denkt dat het openbaar ministerie bij het hof een goede kans heeft om de stiefvader veroordeeld te krijgen. (jurgenswart.wordpress.com)

(jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

13 september 2012 Het laatste woord van de moeder van de overleden peuter Nouafel

7 september Stiefvader was in tranen na dood van peuter Nouafel

6 september 2012 Eis 8 jaar voor doodschoppen weerloze peuter Nouafel

5 september 2012 De ouders van peuter Nouafel kunnen er niets aan doen

4 september 2012 Wrakingsverzoek afgewezen van advocaat van dode peuter Nouafel om geheime informant

17 juni 2012 Verdachte moeder van peuter Nouafel voegt zich als slachtoffer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.