Een terminale verdachte in doods gebouw

amersfoort-20120928-00372AMERSFOORT – Het kantongerecht verhuist binnen Amersfoort. De rechtspraak zal geen jubileumboeken uitbrengen over het aardslelijke kantoorgebouw waar het kantongerecht de afgelopen jaren was gehuisvest. Iedere maand werd het minder druk. Eerst verdwenen de kantonrechters, toen het veiligheidshuis en na 1 december zijn er geen zittingen meer. Maar tijdens de leegloop, gaan de rechtszaken nog gewoon door.

terminaal

Lourens is een van de laatste verdachten die in dit vrijwel lege flatgebouw moet verschijnen en heel toepasselijk is ook hij bijna dood.Hij is er zelf dan ook niet. Er ligt een briefje van een huisarts dat Lourens volgens de specialisten al dood had moeten zijn. Lourens is iets opgeknapt, schrijft de huisarts. Misschien komen er nog een paar maanden bij.

Onzin

En er is een telefonische mededeling van advocaat Piet Labee dat hij niet meedoet aan deze onzin. De officier  vond dat eigenlijk ook want die had de zaak geseponeerd. Maar het slachtoffer, de werkgever van Lourens, stapte naar het gerechtshof. Die werkgever wil natuurlijk niet dat werknemers met een terminale ziekte er ongestraft met de kas vandoor kunnen gaan. Het hof gaf werkgever gelijk. Het openbaar ministerie moet deze vrijwel dode man vervolgen.

symbolisch

En zo moet de arme zittingsofficier zeer tegen haar zin vertellen dat Lourens die een blanco strafblad had, is gefilmd terwijl hij een cassette van 50.000 euro in zijn zak stak,  De officier eist 2 weken voorwaardelijk. De politierechter  legt symbolisch 2 maanden voorwaardelijk op. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.