Dwangverpleging in het verschiet voor verdachte die met zelfmoord dreigde

utrecht15juni UTRECHT – De 45-jarige Ronald van H. die dreigde zelf moord te plegen als hij tbs met dwangverpleging zou krijgen, is nu toch aan de beurt. Officier van justitie Alexandra Bijleveld eist opnieuw dwangverpleging omdat Van H. een behandelaar te lijf is gegaan.

ijzeren staaf

De officier eiste een jaar geleden ook al tbs met dwangverpleging. tegen Van H.die met een ijzeren staaf twee agenten wilde bewerken. En het had heel wat geld tijd en moeite gespaard als de rechtbank de officier toen direct haar zin had gegeven,

voorwaarden

Na heel veel uitstel en veel duur onderzoek legde de rechtbank tbs met voorwaarden op. Een van de voorwaarden was plaatsing in een psychiatrische kliniek. In die kliniek is Van H. een sociotherapeut te lijf gegaan. Volgens de officier is dat een overtreding voorwaarden en zij eist nu tbs met dwangverpleging. Advocaat Bo Tieman vraagt om een herkansing. De rechtbank doet op 15 oktober uitspraak. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

24 februari 2012 Rechtbank voorkomt zelfmoord

10 februari 2012 Als ik tbs krijg, pleeg ik zelfmoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.