Vrijspraak van verkrachting na onbetrouwbare aangifte

marielle van essen UTRECHT – De rechtbank spreekt de 22-jarige Danny P. vrij van verkrachting en ontucht. De rechtbank noemt de verklaring van de 15-jarige aangeefster volkomen onbetrouwbaar. Volgens de rechtbank is niet uit te sluiten dat er een oneigenlijke motief achter de aangifte schuil gaat..

Marielle van Essen

Het meisje vertelde aan de politie dat ze in een auto was verkracht. Danny P. zou de deuren op slot hebben gedaan. De  kroonprinses van het strafrecht Marielle van Essen kreeg Danny al vrij uit voorarrest nadat rechtspsycholoog Bullens het meisje vergeetachtig en haar verklaring inconsistent had genoemd.

ontucht

De officier van justitie eiste 240 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijk. De officier achtte alleen ontucht met een minderjarige bewezen. Maar ook daarvoor zag advocate Van Essen geen bewijs, En ook dat is de rechtbank met haar eens. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

17 september 2012 Officier eist werkstraf na ontucht met 15-jarige

21 mei 2012 Verdachte van verkrachting vrijgelaten omdat aangifte rammelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.