Creditcardbende lacht naar de camera

img-27c UTRECHT – Officier van justitie Ivo Out eist tot 3 jaar cel tegen 3 Somaliërs die het hele land zijn rondgereisd met vervalste creditcards bij benzinestations naar binnen gestapt. De 3 mannen zijn overal gefilmd. Ze staan bij tientallen tankstations lachend op beeld.

katvangers

Dat geeft hun advocaat Gert Jan Boven de gelegenheid om uit te roepen dat deze jongens katvangers zijn Volgens advocaat Boven zijn de katvangers met geswipete creditcards op pad gestuurd door hun bazen die letterlijk en figuurlijk buiten beeld blijven.

swipen

Swipen is overschrijven van gegevens van de ene creditcard naar de andere. De bende kreeg de gegevens van gestolen creditcards. Ze zetten die gegevens over op een metalen stripje dat ze op hun eigen creditcard plakten. Vervolgens gingen ze op pad om Paysafe kaarten te kopen kaarten waarmee gegokt kan op in internet.

ede

De 3 mannen worden als getuigen gehoord. Dat is grappig want dan staan ze als verdachte onder ede en ze moeten de waarheid zeggen of zich verschonen. De verdachten  proberen de schuld te leggen bij de grote bazen. Een verdachte vertelt zelfs dat hij werd gedwongen om mee te gaan. Maar officier Out wijst hem erop dat ook hij breed lachend op de beelden te zien is. Uitspraak 16 oktober. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.