Een langdurig maar winstgevend hoger beroep onvoorwaardelijke gevangenisstraf na elf jaar geschrapt

voorzijde_PvJ_en_P2 DEN HAAG – De advocaat generaal eist 3 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf tegen een 76-jarige vrouw. De vrouw is 11 jaar geleden door de rechtbank in Dordrecht tot 15 maanden waarvan 5 veroordeeld wegens mensenhandel.

Indonesie

Volgens het openbaar ministerie is er veel gaan zitten in mislukte getuigenverhoren in Indonesie. De advocaat generaal heeft aan het lange tijdsverloop de conclusie verbonden om een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf te vorderen van drie maanden.

recidive

Advocaat Harrold Veen is hele andere conclusies toegedaan Hij vraagt om niet ontvankelijkheid vanwege het tijdsverloop en de geschrapte getuigenverhoren. Het gerechtshof verklaart het openbaar ministerie wel ontvankelijk. Veen vindt het verder onzinnig om een voorwaardelijke straf te eisen tegen een bejaarde vrouw die al 12 jaar niet heeft gerecidiveerd. Uitspraak 17 oktober.

lees ook

13 juni 2012 Hof wijst na 11 jaar getuigen af vanwege gevaar

13 april 2012 Hoger beroep duurt al 11 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.