Facebookfeestje eindelijk afgelopen

imagesGRONINGEN – Ook de laatste feestgangers zijn naar huis. Een 34-jarige verdachte die naar het facebookfeest in Haren toe ging omdat het maar 5 minuten bij zijn huis vandaan was, komt na 2 weken weer thuis. De politierechter legt hem 7 weken cel op waarvan bijna 4 voorwaardelijk. Dat heeft de verdachte al in voorarrest uitgezeten.

facebook

De verdachte is  de eerste die wordt veroordeeld voor de facebookrellen. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan wordt veroordeeld voor stenen gooien en opruiing. Zijn advocaat vraagt vrijspraak. Maar de politierechter oordeelt dat deze verdachte een bijdrage heeft geleverd aan de escalatie van het geweld.

schadefonds

De officier van justitie eiste 6 weken cel waarvan de helft voorwaardelijk. De officier wilde ook dat de verdachte 500 euro zou storten in het schadefonds voor de inwoners van Haren. Maar die schadevergoeding wijst wijst de rechter af. Het is te onduidelijk waar het geld naartoe gaat. De andere 5 verdachten komen later vandaag aan de beurt. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

25 september 2012 5 Verdachten facebookfeestje Haren blijven in de cel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.