Officier eist opnieuw jeugd tbs tegen jongen die vriendin uitleende voor een groepsverkrachting

utrecht2012032700147_thumb3 UTRECHT – De officier van justitie eist opnieuw een onvoorwaardelijke Plaatsing In Jeugdinrichting (PIJ) tegen de inmiddels 18-jarige jongen die anderhalf jaar geleden zijn vriendinnetje uitleende voor een groepsverkrachting. De rest van de groep verkrachters is in april tot lange gevangenisstraffen veroordeeld.

gevangenisstraffen

De officier eiste toen ook al jeugd tbs, maar de rechtbank heropende het onderzoek tegen deze  minderjarige verdachte omdat de deskundigen het niet eens waren. Er gingen nieuwe gedragswetenschappers aan de slag. De officier zag in de nieuwe rapportages geen reden in om een andere eis uit te spreken. De uitspraak is op 22 oktober. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

18 april 2012 Tot 5 jaar gevangenisstraf voor groep verkrachters

4 april 2012 Een onbegrijpelijke eis

3 april 2012 Officier eist jeugd-tbs wegens groepverkrachting

30 maart 2012 Homo deed niet mee aan groepsverkrachting

16 februari 2012 Onhandig maar niet vooringenomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.