Verdachte vrij omdat de officier geen mededeling deed

utrecht15juni UTRECHT – De rechtbank laat Marco onvoorwaardelijk gaan. De rechtbank oordeelt dat de officier van justitie op zijn minst aan Marco had moeten vertellen dat hij de eerste 8 maanden van zijn herkregen vrijheid geen alcohol mocht drinken.

voorwaarden

Marco was tot 3 jaar veroordeeld wegens poging tot doodslag, Hij werd volgens de regels na 2 jaar met een aantal stevige voorwaarden in vrijheid gesteld. Marco zat in de tussentijd alweer 4 maanden binnen, omdat hij niet mee wilde weren aan een psychiatrische behandeling. Na die 4 maanden vond Marco dat hij onvoorwaardelijk vrij was.

dronkenschap

Maar Marco had buiten het parket gerekend. Toen Marco  dronken van de straat werd gehaald, vroeg de officier aan de rechtbank om Marco ook de resterende 8 maanden uit te laten zitten. Volgens de officier mocht Marco niet drinken want de oude voorwaarden zijn automatisch herleefd na zijn tweede vrijlating.

Advocaat Jan Bredius betoogde dat er een nieuw besluit met voorwaarden had moeten zijn. De rechtbank oordeelt dat Marco op zijn minst een mededeling had moeten krijgen dat hij zich aan die oude voorwaarden moest houden. En dat is niet  gebeurd en daarom hebben Marco en zijn advocaat gelijk. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

26 september 2012 Nieuwe regels vegen schoon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.