Openbaar ministerie wil meubelhandelaar terug in de cel eis 4 jaar

paleis_2_reasonably_small ARNHEM – De advocaat generaal eist 4 jaar cel tegen de 34-jarige meubelhandelaar Johannes L. Volgens het openbaar ministerie heeft L. de belastingen voor 2,5 miljoen euro getild.

belastingschuld

L. bezat een aantal meubelwinkels. Hij verkocht veel, maar hij droeg geen omzetbelasting af. L. spaarde de belastingschuld op in bv´s die hij doorverkocht aan katvangers. Deze katvangers die met enorme schulden zijn opgezadeld, zijn veroordeeld tot werkstraffen.

voorarrest

De rechtbank in Utrecht veroordeeld L. op 19 december tot 3 jaar gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Het hof liet hem na 11 maanden vrij uit voorarrest. Advocaat Arjan Syrier vindt dat L. nu lang genoeg heeft vastgezeten. Volgens Syrier heeft de belastingdienst appels en peren vergeleken bij het bepalen van het fraudebedrag. De advocaat komt 1 miljoen lager uit. Dat moet schelen in de straf, betoogt hij.

De advocaat generaal eist ook dat L. direct na het wijzen van het arrest weer in de gevangenis wordt gezet Het hof wijst arrest op 9 november. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

6 juni 2012 Hof laat ,meubelhandelaar los

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.