Afghaanse tijdbom bedreigde een reclasseringsmedewerker

Rechtbank-Utrecht UTRECHT – De officier van justitie in Utrecht eist dat de 53-jarige Serwer T. 447 dagen gaat uitzitten. De Afghaanse tijdbom T had met veel moeite zijn voorwaardelijke vrijheid bevochten. Maar die vrijheid was toch te moeilijk.

buschauffeur

T. heeft 4 jaar geleden een buschauffeur neergestoken. Hij joeg een half jaar geleden het Utrechtse parket het schaamrood op de kaken toen hij net als iedereen van zijn voorwaardelijke invrijheidsstelling (vi’) mocht genieten. De officier waarschuwde hem toen al. En het parket heeft T. goed in de gaten gehouden.

urinecontrole

T. heeft een reclasserings medewerker bedreigd. Hij heeft een urinecontrole gemist en bovenal woont hij niet op de plek waar hij van de reclassering moet wonen. Dat is een overtreding van de vi en dus moet hij T. nu het resterende deel van zijn straf gaan uitzitten, vindt de officier.

misverstand

Advocaat Rutger van Veen geeft aan dat het vooral een groot misverstand is. Er valt nauwelijks met T. te communiceren volgens zijn advocaat. T. dacht dat hij mocht wonen waar hij wilde, maar hij moest begeleid wonen. Van Veen stelt voor om een klein deel van de openstaande straf te laten uitzitten op zodat er toezicht kan blijven bestaan. De rechtbank doet op 26 oktober uitspraak. (jurgenswart.wordpress.com’)

lees ook

17 september 2012 Afghaanse tijdbom opnieuw vast

23 mei 2012 Afghaanse tijdbom nu echt los Utrechts parket belooft beterschap

22 mei 2012 Openbaar ministerie blundert tijdbom op vrije voeten

1 mei 2012 Een gevluchte Afghaan met een oorlogstrauma en een alcoholprobleem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.