Het langdurige lijden van de moeder van een dochtertje dat ontvoerd is naar Soedan

ressort Arnhem UTRECHT – Vier jaar geleden vergeleek de rechtbank het verdriet van een  nu 37-jarige vrouw met een langdurig stervensproces. De moeder had haar kind toen een jaar niet gezien. Nu is die  9-jarige dochter Neda nog steeds in Soedan. Haar ex-echtgenoot, de vader van Neda, zit nog steeds in het gevang.

9 jaar

Als officier van justitie Storm haar zin krijgt, dan blijft de vader nog heel lang in de cel. De officier eist 9 jaar cel tegen de 45-jarige vader Mustafa E. wegens ontvoering. Vader Mustafa zit weliswaar al jaren in de cel maar hij had de ontvoering kunnen opheffen. De officier vraagt op de zitting nog een keer aan Mustafa of hij zijn dochter naar Nederland wil laten komen. Maar Mustafa zwijgt koppig door.

5 jaar

De rechtbank was 4 jaar geleden nog mild tegen Mustafa en legde 5 jaar cel op. Het gerechtshof in Arnhem maakte er –de maximale straf- 9 jaar van. De Hoge Raad deed daar 3 maanden vanaf.

In de tussentijd won de  moeder alle rechtszaken. De rechtbank in Utrecht bepaalde dat moeder de voogdij kreeg. Een rechtbank in Soedan oordeelde dat het dochtertje moest worden overgedragen. Die overdracht zou op 24 mei in Khartoem gebeuren. De familie van E. saboteerde die overdracht.

belofte

Volgens de officier is Mustafa degene die aan de touwtjes trekt. Zijn familie heeft hem beloofd het dochtertje alleen aan hem over te dragen. De familie zal zich daaraan houden,.Mustafa E. heeft dat in zijn macht en anders moet hij weer de maximale straf voor dit feit gaan uitzitten, pokert de officier. Uitspraak 30 oktober. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

10 oktober 2008 Vijf jaar voor ontvoering van kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.