Hof deelt rechterlijk pardon uit omdat hoger beroep 11 jaar duurt

hof den haag 1ltun9w4vhrux7s9ojap_reasonably_small DEN HAAG – He gerechtshof verklaar een 76-jarige vrouw schuldig aan mensenhandel. Maar het hof legt geen straf op omdat het hoger beroep 11 jaar heeft geduurd.

gevangenisstraf

De vrouw is  in 2001 door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot 15 maanden cel waarvan 5 voorwaardelijk. Het hoger beroep liep een paar jaartjes uit omdat het nogal lastig  en gevaarlijk bleek om getuigen te horen in Indonesië.

pardon

De advocaat generaal eiste al een geheel voorwaardelijke gevangenisstraf. Advocaat Harrold Veen vond het niet zo nodig om na 11 jaar zonder recidive nog een proeftijd op te leggen. Het hof is het daarmee eens en deelt een rechterlijk pardon uit. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

3 oktober 2012 Een langdurig maar winstgevend hoger beroep onvoorwaardelijke gevangenisstraf na 11 jaar geschrapt

13 juni 2012 Hof wijst na 11 jaar getuigen af vanwege gevaar

13 april 2012 Hoger beroep duurt al 11 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.