Corrupte agenten aan het werk

 

profielfoto_reasonably_smallUTRECHT – De rechtbank veroordeelt 2 voormalig agenten en 1 belastingambtenaar die hun ambtsgeheim hebben geschonden tot werkstraffen van 70 tot 160 uur. Twee detectives die de informatie voor hun werk hebben gebruikt, moeten ook aan de slag.

strafbladen

De informatie bestond uit banksaldo’s adressen en strafbladen. De detectives speelden die adressen door aan hun klanten advocaten en media. Een burger moet ervan uit kunnen gaan dat de aan de overheid verstrekte gegevens vertrouwelijk blijven. De rechtbank rekent het alle verdachten zwaar aan dat zij inbreuk hebben gemaakt op dit vertrouwen, oordeelt de rechtbank.

Rijksrecherche

De agenten zagen er op de zitting uit als redelijke normale burgers die de laatste jaren van hun ambtenarenbestaan hun salaris een beetje aanvulden. Ze bekenden eerst tegen de Rijksrecherche. Ze waren er min of meer trots op dat er geen informatie in het criminele circuit is terechtgekomen. In de rechtbank trokken de politieambtenaren hun bekentenissen weer in. De officier van justitie had iets hogere werkstraffen geëist.

oud collega’s

Een vrouwelijke agente klaagde op een eerdere zitting dat zij de dagvaarding door oud collega’s. kreeg bezorgd. Ze stond voor schut in haar hele dorp. Juist deze vrouw spreekt de rechtbank vrij. Hopelijk stuurt de rechtbank die vrijspraak ook aangetekend op zodat het hele dorp ook van deze rechtvaardigheid kan meegenieten. Het hoger beroep begint op 16 september. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

31 oktober 2011 Schending ambtsgeheim was een vriendendienst

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.