Toezicht Jeugdzorg op obesitas kinderen is zinloos

nederlandseobesitasvereniging1 UTRECHT – De kinderrechter stopt het toezicht van Bureau Jeugdzorg op 3 kinderen uit 1 gezin die lijden aan obesitas. De kinderen  zijn het afgelopen jaar nauwelijks lichter geworden maar toezicht heeft geen zin volgens  kinderrechter Verschoor.

Obesitas

De 3 kinderen stonden onder toezicht omdat ze te dik waren. Bureau Jeugdzorg diende een verzoek in om het een jaar te verlengen. Volgens de advocaat van de ouders hoeft dat niet, omdat alle hulpverlening nu aanwezig is in het gezin. Bureau Jeugdzorg kan toch alleen de contacten met de diëtiste regelen

Jeugdzorg

.Omdat de ouders meewerken is er geen reden om de kinderen op te nemen in een kliniek. De kinderrechter stelt wel vast dat het gewicht van alle drie de kinderen het afgelopen jaar slechts zeer beperkt is afgenomen. Volgens de ouders is dit niet te wijten aan het eetpatroon, want ze hebben ze opgelet wat de kinderen eten en drinken.

sporten

De ouders tonen volgens het vonnis voldoende inzicht in de problematiek en de gezondheidsrisico’s van overgewicht. De vader gaat mee met sporten en de ouders hebben in overleg met de diëtiste een dagmenu samengesteld. De diëtiste zal ook persoonlijk met de kinderen gaan praten over hun overgewicht. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.