Nieuw uitstel hoger beroep brandmoord

IMG_1268_reasonably_smallARNHEM – Er zit geen schot in het hoger beroep dat de 30-jarige Aryan R. heeft aangespannen. R. is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 20 jaar wegens moord. R. stak in Zeist een andere vrouw in brand. De inhoudelijke behandeling zou vandaag zijn. Er zijn psychiaters aan het werk. maar hun rapporten zijn nog niet klaar, vertelt advocaat Willem Jan Ausma. Het gerechtshof houdt de zaak aan.

Willem Jan Ausma

In de rechtbank weigerde R. iedere medewerking aan welk onderzoek dan ook. Nu wordt op verzoek van advocaat Ausma onderzocht of ze tot haar gruwelijke daad is gekomen omdat ze onder een gespleten persoonlijkheid gebukt gaat. De zaak gaat verder op 27 februari.  (andereverhalenuitderechtbank.nl)

 

lees ook

‘6 juli 2012 Psychiatrisch onderzoek verdachte brandmoord

20 april 2012 Heeft de verdachte van de brandmoord een gespleten persoonlijkheid

13 april 2012 Brandmoord aangehouden in de tweede ronde

4 gedachten over “Nieuw uitstel hoger beroep brandmoord”

  1. Het OM is ook in hoger beroep gegaan, strafeis in eerste aanleg was 23 jaar gevangenisstraf. Aryan heeft 18 jaar gevangenisstraf gekregen. Kans is groot dat er in tweede aanleg een levenslange gevangenisstraf wordt geeist omdat er sprake is van een gekwalificeerde moord (=eerwraak).

    1. Narges wilde niet trouwen met de man die de ouders voor hadden geselecteerd, ze wilde trouwen met een man van haar eigen keuze. Dat zeggen buurtbewoners, vriendinnen en haar ex-werkgever. Vandaar dat Narges een week voor haar burgerlijke huwelijk (ze had een jaar daarvoor al nikah gedaan) met benzine is overgoten en in brand is gestoken door een zus van een vriend van haar verloofde. Het OM spreekt in gerechtelijke stukken over een ”obstructie van een gedwongen huwelijk”. In de volksmond ook wel eerwraak genoemd. Bovendien zijn 99 van de 100 Afghaanse vrouwen die in brand worden gestoken slachtoffer van eerwraak en reageren Narges’ verloofde/familie/vrienden op een wijze die prima past bij eerwraak. Uit het vonnis blijkt dat Aryan kort voorafgaand aan het plegen van de moordaanslag bij Narges’ ouders op bezoek is geweest.

      Eerwraak is een typisch groepsdelict. Zo heeft een medeplichtige bij Narges aangebeld om haar naar beneden te lokken, terwijl Aryan haar al op de 10e verdieping stond op te wachten met benzine en een aansteker. Aryan’s DNA-materiaal is niet aangetroffen op de intercombel vandaar dat OvJ al had gezegd dat hij het zeer onwaarschijnlijk acht dat Aryan deze aanslag alleen heeft uitgevoerd. Meer aanhoudingen werden destijds door de politie niet uitgesloten.

      Aryan kende Narges oppervlakkig, ze had geen ruzie met haar en was niet verliefd op Narges’ verloofde. De enige verbinding die er tussen dader/slachtoffer bestaat is dat Aryan de zus is van een vriend van Narges’ verloofde. Deze verloofde beweerde bovendien dat Narges door de telefoon had geschreeuwd “Help! Drie mannen houden mij vast!”. Dit terwijl de dader een vrouw is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.