Liegende rechter wordt huilende rechter

utrecht2012032700147_thumb3 UTRECHT – Het is moeilijk geen sympathie te voelen voor de huilende rechter Hans Westenberg die wordt beschuldigd van meineed, In de rechtszaal is heel duidelijk te merken dat Chipsholdirecteur Poot en Westenberg op 2 plaatsen in het universum staan die weinig raakvlakken hebben.

liegende rechter

De publiciteitsmachine van Poot cs zet Westenberg al jaren weg als een liegende rechter vanwege een slecht vonnis in de Chipsholzaak..Rechtbankjournalisten lezen vaker slechte vonnissen zonder dat er veel kwaad in het spel is. Westenberg kan best een beetje slordig en gemakzuchtig geweest. Maar dat ene vonnis vernietigt zijn leven en zijn carrière..

schadevergoeding

De firma Poot jaagt op een schadevergoeding en smartengeld  in een eenvoudige meineedzaak. Die vordering zal als de meineed al te bewijzen is, worden weggezet als veel te ingewikkeld voor het strafproces. Op dat moment kan de Utrechtse rechtbankpresident Jan Krol zijn borst nat maken voor het pr-apparaat van de firma Poot. Poot neemt tijdens de zitting al een voorschot door openlijk te twijfelen aan de objectiviteit van de Utrechtse rechters.

Bijbelse gerechtigheid

Verdachte Hans Westenberg schiet tijdens de zitting vol omdat eraan zijn integriteit wordt getwijfeld. Hij citeert in plaats van een wetboek het Bijbelboek Mattheus: Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Die tekst had hij beter in zijn eerste vonnis in de Chipsholzaak kunnen schrijven. Dan was Nederland een hoop ellende bespaard gebleven.

De zaak gaat  verder op 9 november. Dan zal de officier van justitie een eis uitspreken. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

3 september 2012 De rechtszaak tegen de liegende rechters steunt op een vergeetachtige getuige

16 mei 2012 Liegende rechters die knagen aan de hoekstenen van het recht in het beklaagdenbankje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.