Verkrachter bejaarde man hangt jeugd tbs boven het hoofd

jurgen 003UTRECHT – De rechtbank houdt de zaak tegen de 21-jarige Chabib H. aan. De deskundigen die de rapportages over H. zouden toelichten, zijn niet verschenen. De rechtbank vindt dat de advocaat Sven Kurz die deskundigen moet kunnen ondervragen.

kelderbox

H. heeft een 93-jarige man afgeperst en verkracht in zijn kelderbox. H. is onderzocht  en uit de discussie tussen advocaat Sven Kurz en de officier valt af te leiden dat de gedragsdeskundigen een onvoorwaardelijke jeugd tbs adviseren.

zwakbegaafd

Daarmee krijgt de advocaat al voor een deel zijn zin want hij wil graag dat de zwakbegaafde H. als een kind wordt berecht. Maar Kurz ziet liever een voorwaardelijke maatregel. Hij benadrukt dat H. een blanco strafblad heeft.

De officier vindt dat de zaak gewoon afgedaan kan worden. Kurz heeft zijn vragen al schriftelijk kunnen stellen. Maar  Kurz houdt voet bij stuk. Hij krijgt zijn zin van de rechtbank. De zaak gaat verder op 18 januari. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

9 september 2012 Verkrachter bejaarde man ziet er niet uit als een beest

29 juni 2012 Advocaat wil verkrachter bejaarde man bij de kinderrechter

5 april 2012 Genetisch onderzoek bij verkrachter bejaarde man

Een gedachte over “Verkrachter bejaarde man hangt jeugd tbs boven het hoofd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.