De good guy van Jan Hein Kuijpers op de Falklanddreef

UTRECHT – Ik denk dat uw rechtbank vandaag al tot de conclusie kunt komen dat min cliënt geen enkel bewijs is en dat hij kan  worden vrijgelaten. Dat voert advocaat Jan Hein Kuijpers aan namens de 32-jarige Ghoulam A. uit Utrecht.

Jan Hein Kuijpers

A. is samen met 6 anderen opgepakt na een schietpartij op de Falklanddreef in Utrecht  waar een Amsterdammer werd doodgeschoten. In deze zaak is heel veel onduidelijk maar vast staat wel dat A. de het fatale schot heeft afgevuurd.

good guy

Maar waarom er is geschoten en wie er als eerste heeft geschoten, is nog niet duidelijk. Maar  Kuijpers wijst erop dat er van 2 kanten is geschoten. Ook staat volgens de advocaat vast dat zijn cliënt in deze schietpartij de good guy is die heeft geschoten om het vege lijf te redden.

valse biljetten

Volgens Kuijpers kwamen 3 Amsterdammers 15 kilo hasj te kopen bij 4 Utrechters op de Falklanddreef.  De Amsterdammers betaalden met vals geld. De politie heeft 45 valse biljetten van 500 euro in beslag genomen. De Utrechters gingen niet akkoord maar ze werden opgesloten inde de flat. De 3 Amsterdammers liepen naar buiten met de hasj. Buiten stond de vijfde Utrechter te wachten. Iedereen schoot.

noodweer

Vreemd genoeg vinden de 2 advocaten van de 2 overlevende Amsterdammers ook al dat hun clienten zich op noodweer kunnen beroepen. De rechtbank besluit dat iedereen in ieder geval tot 21 december binnen blijft. Dan is er een regie zitting. En dan mogen ook de andere 3 Marokkanen, die wel zijn vrijgelaten,weer voor de rechtbank verschijnen. Dat zal een gezellige reünie worden. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

14 september 2012 Weer 45 dagen 2 verdachten schiepartij Falklanddreef

11 augustus 2012 Schieten op Falklanddreef 3 maanden binnen blijven

2 augustus 2012 45 dagen voor 2 verdachten schietpartij Falklanddreef

30 juli 2012 Schutter dodelijk ripdeal Falklanddreef opgesloten

18 juli 20012 Verdachten dodelijk afrekening Overvecht in bewaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.