Koelbloedige facebookmoord

imagesARNHEM – De officier van justitie eist tegen de 18-jarige Wesley 5 jaar en tbs wegens het uitlokken van de facebookmoord. Wesley is het vriendje van de 16-jarige Polly de aanstichtster van al het  kwaad. Polly hoorde een dag eerder al precies dezelfde straf eisen. De twee voormalig geliefden hebben een 14-jarige moordenaar op een roddelend vriendinnetje afgestuurd.

facebook

Dat 15-jarige vriendinnetje werd in haar eigen woning onder de ogen van haar vader vermoord. Wesley en Polly zeggen allebei dat ze het nooit zo bedoeld hebben. Toch ziet de officier opzet. Er zijn dreigementen geuit op facebook en er is. geld betaald.  ,

De officier van justitie noemde de daad ‘’koelbloedig, oninvoelbaar, niet nadenkend, zeer egocentrisch, kil en berekenend. ‘’Een ruzie ‘oplossen’ door een moordplan te beramen en dit plan ook daadwerkelijk  laten uitvoeren is een scenario dat onvoorstelbaar en bizar lijkt te zijn, wat zeker niet lijkt te passen bij tieners, bij kinderen van 16 en 17 jaar oud.”

Voor familie en vrienden is het volgens de officier van justitie nauwelijks te bevatten dat ‘’slechts” een ruzie over geroddel de oorzaak en het motief is voor de moord. Uitspraak over 2 weken. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

28 oktober 2012 Eis 5 jaar tegen opdrachtgeefster Facebookmoord

3 september 2012 Facebookmoord tbs voor een jongen die afhankelijk is van waardering van de groep

21 augustus 2012 Openbare behandeling tussenpersoon Facebookmoord aangehouden

21 augustus 2012 Zaak tegen 16-jarige uitlokster Facebookmoord aangehouden

20 augustus 2012 Facebookmoord met open deuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.