Afscheid van Bram Moszkowicz

bram-moskowiczUTRECHT – Bij alle boeken en artikelen die na het onverwachte schrappen van Bram Moszkowicz zullen verschijnen, mag toch ook zijn weergaloze optreden in de zaak over de schildpad van Henk Westbroek niet ontbreken. Met een briljant pleidooi wist Moszkowicz 70 procent van de eis af te kletsen. Een bijzondere prestatie. Westbroek hoefde nog maar een boete van 300 euro af te tikken waarvan  ook nog eens de helft voorwaardelijk.

Bram Moszkowicz

Bram Moszkowicz is de enige advocaat die ik ooit tegen een rechter heb horen zeggen dat hij eigenlijk iets belangrijkers te doen had. Nu was dat een grap en het sloeg vooral op de onbenulligheid van de schildpadzaak dan op de rechter. Deze grap was misschien niet direct schadelijk voor het imago van de advocatuur maar zei veel over de grootte van het ego van Bram Moszkowicz.

egoclash

Westbroek had een verboden schildpad in huis. Hij was voor de rechter gedaagd.  Moszkowicz pleitte zoals gewoonlijk  goed en iedereen in de zaal luisterde geboeid naar hem. Dat trok Utrechtse Henkie niet. Henk is gewend dat iedereen naar hem luistert. Hij begon er zelfs doorheen te praten. Er ontstond een egoclash waaron Moszkowicz een grotere tegenstander had aan zijn cliënt Henk Westbroek dan aan de officier van justitie. Bram bleef op de been. Toen wel. (jurgenswart.wordpress.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.