Wat iedere vader moet doen

RB_UTRECHT_reasonably_smallUTRECHT – Zestien jaar gevangenisstraf heeft zijn ultieme bluf  Mustafa E. hem nu opgeleverd. Hij heeft zijn eigen dochter naar Soedan ontvoerd. Hij kreeg 9 jaar. Hij dacht zijn straf uit te zitten en terug te keren naar Soedan. Maar er komt een kink in de kabel. De rechtbank geeft hem 7 jaar celstraf erbij, De rechtbank oordeelt dat deze kinderontvoering een doorlopend delict is. Mustafa kan er vanuit de gevangenis voor zorgen dat zijn dochtertje terug komt bij haar moeder in Nederland. Mustafa weigert. Hij doet wat iedere vader moet doen, zegt hij.

moeder

Rechtbankpresident Yvonne Baauw leest uit het vonnis nog een paar woorden voor over de hemeltergende situatie van moeder en kind. Nu de ontvoering al jaren voortduurt, worden de gevolgen voor de moeder en de dochter ook zwaarder. De moeder verkeert al jaren in onzekerheid of zij haar dochter ooit weer terug zal zien. Ook oordeelt de rechtbank dat het niet ondenkbeeldig is dat de band tussen moeder en dochter steeds minder hecht zal worden en dat dit mogelijk zelfs tot vervreemding tussen het meisje en haar moeder kan leiden. De rechtbank rekent dit de man zeer ernstig aan. Aldus rechter Baauw.

eis

De officier had 9 jaar geëist, maar de rechtbank weegt mee in zijn voordeel mee dat E. in de cel zit. (jurgenswart.wordpress.com)

 

16 oktober 2012 Het langdurig lijden van de moeder wiens dochtertje is ontvoerd naar Soedan

10 oktober 2008 Vijf jaar voor ontvoering kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.