Yehudi Moszkowicz bouwt onverstoord verder aan het familiebedrijf

smileyUTRECHT- De 23-jarige Willy B, was al tot 16 maanden veroordeeld voor een serie inbraken toen in de onvolprezen dna-bank van het Nederland Forensisch Instituut de bellen nog een keer rinkelden. Bloed dat 2 jaar eerder bij een inbraak op de grond was gevonden gaf een match met het dna van B.

Yehudi Moszkowicz

B. wilde niets zeggen. Hij is zelfs niet naar de rechtbank gekomen. Meestal laten gedetineerden zich zo´n buitenkansje op het doorbreken van de sleur niet ontzeggen. Maar B. wordt goed vertegenwoordigd. Brams neefje Yehudi Moskowicz is er in eigen persoon. Dat schijnt bijzonder te zijn in zijn familie weten wij uit de avonturen van oom Bram. Maar Yehudi laat zich twee dagen na de opzienbarende val van zijn beroemde oom van zijn goede kant zien.

smartengeld

De slachtoffers willen schadevergoeding en 250 euro smartengeld. De officier eist daarnaast 3 maanden cel. Yehudi Moszkowicz blijkt niet zoveel anders dan andere jonge advocaten. Hij heeft dit zaakje erg serieus voorbereid, maar hij kan nog niet zo meeslepend pleiten als zijn vader en zijn ooms.

sleeptheorie

Moskowicz komt met een sleeptheorie. Hij stelt dat het bloed van B. door een andere inbreker van buiten naar binnen kan zijn gesleept. De politierechter maakt gehakt van dat betoog. Zij neemt de eis over. Maar omdat de jonge Yehudi na al dat werk ook recht heeft op een stukje van de taart, schrapt de rechter het smartengeld. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.