3 maanden binnen blijven voorganger Jezus Centrum

paleis_2_reasonably_small ARNHEM – De raadkamer van de rechtbank verlengt het voorarrest van voorganger Johan Kok uit Nijkerk met 90 dagen. Kok is bestuurder van de Stichting Intro en het Jezus Centrum. Hij zat al twee weken vast.

Jezus Centrum

De stichting van Kok vangt verslaafden en psychiatrische patienten op.Kok is ook zijn eigen kerk begonnen. Hij is 7 jaar geleden geroepen door God om het Jezus Centrum te beginnen. Hij wilde zich al geslaagd zakenman inzetten voor zijn medemens. Maar hij heeft die medemensen ook aardig weten in te zetten voor zijn eigen portemonnee. Hij wordt verdacht van fraude met persoonsgebonden budgeten, uitkeringsfraude, belastingfraude en witwassen. Op 20 maart is de eerste regiezitting in deze zaak. Op 3 november is de volgende zitting. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

16 oktober 2012 Voorganger Jezus Centrum 2 weken binnen wegens fraude

47 gedachten over “3 maanden binnen blijven voorganger Jezus Centrum”

 1. Ik volg deze zaak op de voet, voor zover dat kan. Graag wil ik de rechtszaak bijwonen. Heeft iemand enig idee wanneer hij moet terechtstaan?

 2. Mmm, ja, daar was ik ook achter gekomen. Jammer dat de zittingsroosters niet actueel zijn, dan was ik niet voor niets gekomen, ook al was het slechts een pro forma zitting.

  Er wordt in de pers nauwelijks meer over de zaak geschreven en Justitie laat niets los. Jurgen, weet jij hoe het nu verder gaat met Kok? Wordt hij nog vervolgd of loopt het met een sisser af?

  1. Er komt 100 procent zeker een rechtszaak en een uitspraak van de rechter. Deze rechtszaak is uitgesteld omdat er onderzoek wordt gedaan. De pers schrijft er nu weinig over omdat er geen nieuws is. Dat is altijd zo bij rechtszaken. Op de eerste zitting of tijdens de behandeling van de feiten zal er veel belangstelling van de media zijn omdat dan de feiten voor het eerst bekend worden. (js)

 3. Oké, ik wacht het af.
  Volgens mij is er een nieuw feit aan het lijstje toegevoegd:
  ‘verworven/voorhanden gehad voorwerp(en) afkomstig uit misdrijf’. Dit is behoorlijk cryptisch. De Stentor is meer concreet: http://www.destentor.nl/regio/nijkerker-johan-k-blijft-in-voorarrest-1.3601789

  De soep wordt wel erg heet opgediend, nietwaar? Het komt op mij wat lachwekkend over: Kok en wapens… ik geloof daar helemaal niets van. De rest van de verdachte feiten zijn geloofwaardiger, al moeten ik nog zien wat de rechter daar van vindt.

  Ik heb nooit goed met hem kunnen samenwerken, maar ik hoop echt dat hij van alle verdachte feiten vrijgesproken wordt.

 4. Communicatie vandaag gebeld en mij werd verteld dat de zaak is ‘aangehouden voor onbepaalde tijd.’ Een feitelijke reden voor deze vertraging werd niet genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.