Meer dan 4 promille all time high de dronkenlap van de week (7)

ej-brandy UTRECHT – Een fles Brandy heeft hij in een teug opgedronken, beweert Jaap. Een fles lijkt mij niet voldoende om dit ongelooflijke percentage te halen, antwoordt politierechter Ficq. Ficq die wekelijks dronkenlappen hun rijbewijs afpakt. heeft dit promillage nog nooit gezien.

brandy

Volgens Jaap reed hij eerst tegen een paaltje aan. Hij werd daar zo intens somber van werd dat hij de fles brandy, die hij in zijn auto had liggen, in een keer leeg dronk. In het ziekenhuis vonden artsen in zijn bloed 4,03 promille alcohol. Dat is onwaarschijnlijk veel. De tabellen met bijbehorende straffen van de rechter en de officier eindigen bij 2,6 promille. Daarna ben je dood.

buschauffeur

Jaap heeft bovendien de pech dat hij met zijn rode Citroen C3 slingerend voor een stadsbus reed. Die chauffeur zag Jaap links en aan de rechts auto’s  raakte. Toen Jaap tegen de stoep stil stond, belde de buschauffeur de politie.

nuchter

Jaap houdt vol dat hij nuchter was toen hij reed. Zijn advocaat Harrold Veen wil de buschauffeur nog een keer ondervragen. Ook wil advocaat Veen van de politie weten of er een fles met drank in de auto lag.

De officier heeft er weinig zin omdat het bewijs eigenlijk duidelijk is. Maar de rechter wijst het verzoek toe. Het wordt een forse straf en dan mag er geen spoor van twijfel zijn, besluit rechter Ficq.  Hij wil de getuigen op zitting horen en hij houdt de zaak voor onbepaalde tijd aan. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

14 september 2012 Dronkenlap van de week (6)

29 juni 2012 Rechter moet gevangenisstraf opleggen aan dronkenlap van de week (5)

25 mei 2012 De dronkenlap van de week (4)

1 mei 2012 De dronkenlap van de week (3)

13 maart 2012 De dronkenlap van de week (2)

24 februari 2012 De dronkenlap van de week

Een gedachte over “Meer dan 4 promille all time high de dronkenlap van de week (7)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.