Teleurgestelde rechtbank staat uitstel toe in zaak tegen ontvoerders Freya Svasek

JPU373316_493499937335509_421962356_n UTRECHT – De rechtbank is teleurgesteld, zegt rechtbankvoorzitter tegen de 2 advocaten die zonder hun clienten zijn gekomen. Voorzitter Alex van Maanen moet de zaak 3 maanden uitstellen omdat verdachte Gerrit van den H. een nieuwe advocaat heeft gevonden. Deze advocaat heeft onderzoekswensen ingediend die niet kunnen worden afgewezen.

nieuwe advocaat

Een nieuwe advocaat levert vrijwel altijd uitstel op. Er was op de vorige zitting afgesproken dat de zaak tegen de 2 mannen die 31-jarige hulpbehoevende Freya Svasek hebben ontvoerd, verkracht en mishandeld, deze maand af te doen. De  nieuwe advocate heeft niets met oude afspraken te maken. Zij wijst erop dat de verdediging het recht heeft om het slachtoffer Freya Svasek te ondervragen. Dat is nog niet gebeurd.

kaakbreuk

De officier vindt het niet nodig. Officier Vincent van Thiel wijst erop dat de vrouw al urenlang is verhoord. Een nieuw verhoord is veel te belastend, zegt Van Thiel.

De advocaten vragen verder om een medicus die de kaakbreuk van Freya onderzoekt. De advocaten hebben natuurlijk gelijk want die verklaring van Freya is ontzettend belangrijk en daar moeten ze op kunnen schieten. De zaak moet terug naar de rechter commissaris. (andereverhalenuitderechtbank.nl)

lees ook

23 augustus 2012 Verkrachter moet zijn haar laten groeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.