Openbaar ministerie probeert in hoger beroep toch schadevergoeding facebookrellen binnen te halen

facebook-seo-google LEEUWARDEN – De advocaat-generaal eist tegen een facebookrelschopper een werkstraf van 60 uur en een voorwaardelijke boete van 600 euro met als bijzondere voorwaarde het storten van 500 in een speciaal schadefonds. Het schadefonds is bedoeld om gedupeerde inwoners van Haren te compenseren.

facebookrellen

De verdachte was een van de ongenode gasten op het uit de hand gelopen sweet sixteen feestje in Haren. In de rechtbank probeerde de officier ook al de schade te verhalen. De rechtbank wees dat af omdat er te veel onduidelijk onduidelijkheden waren over dat schadefonds. De kinderrechter wees later die eis wel toe.

schadefonds

Het openbaar ministerie ging in hoger beroep vanwege die geschrapte schadevergoedingen. Het om heeft zijn zaakjes nu wel geregeld. Het schadefonds geweldsmisdrijven zal het geld beheren in een speciaal fonds zodat het alleen ten goede zal komen aan Harense slachtoffers. Het openbaar ministerie eist van meerderjarige verdachten 500 en van minderjarigen  250. euro. schadevergoeding.

lees ook

8 oktober 2012 Facebookfeestje eindelijk afgelopen

25 september 2012 5 verdachten Facebookfeestje Haren blijven in de cel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.