De vrouwen van liegende rechter Pieter Kalbfleisch knopen hem op

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzwwwwkalb_reasonably_small UTRECHT – Het lijkt erop dat oud rechter en nma-voorzitter Pieter Kalbfleisch in de zaak tegen de liegende rechters vooral het slachtoffer wordt van zijn eigen hormonen. De officier van justitie gebruikt belastende verklaringen van de ex-vrouw van  Kalbfleisch en haar opvolgster, een griffier uit de rechtbank.als enige bewijs in de meineedzaak tegen Kalbfleisch. Officier Ferry van Veghel eist 240 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijk.

Pieter Kalbfleisch

De ex-vrouw heeft verklaard dat de andere liegende rechter Hans Westenberg regelmatig op bezoek was in hun woning Dat is in strijd met een verklaring van Kalbfleisch onder ede in de Chipsholzaak en daarom vindt de officier dat Kalbfleisch zich schuldig heeft gemaakt aan meineed. Ook Westenberg hoort 240 uur eisen.

vergeetachtige griffier

Officier Van Veghel noemt ook de verklaringen van de vergeetachtige griffier betrouwbaar. Deze vrouw heeft Kalblfeisch en Westenberg horen overleggen over de Chipsholzaak. Maar omdat er verder geen bewijs is, is dat toch te weinig voor een veroordeling in dat stukje van de zaak. Daarmee verdwijnt wel de belangrijkste aantijging in de Chipsholzaak van tafel.  Er is geen bewijs dat de rechters dat Kalbfleisch en Westenberg hebben gelogen over de keuze  van de rechter voor de Chipsholzaak.

ex-vrouw

Maar een onbenullige leugen in een ander verhoor kan Kalbfleisch toch nog de das om doen. Kalbfleisch en Westenberg hebben verklaard dat ze elkaar nauwelijks kenden. De ex-vrouw heeft tegen de Rijksrecherche verklaard dat Westenberg vaak over de vloer kwam. Kalbfleisch spreekt dit tegen. 1 getuige is geen getuige en die zaak is niet rond te krijgen. Zeker niet omdat de vrouw van Kalbfleisch haar verklaring heeft ingetrokken op de vorige zitting.

telefoontaps

Maar officier Van Veghel is ook niet voor een gat te vangen. Hij heeft de telefoon van de ex-vrouw laten tappen rond die vorige zitting Het levert zeer vermakelijk stukjes op over hoe het toegaat bij Kalbfleischjes thuis. De ex kwekt er vrolijk op los tegen haar vriendinnen. Het is erg grappig om de ex te horen zeggen dat Pieter liegt, maar dat ze hem dekt. De zaal buldert van het lachen maar veel bewijs levert het niet op.

bewijs

Officier Van Veghel ontleent aan die telefoontaps wel de overtuiging aan dat de vrouw in haar eerste verklaring de waarheid heeft gezegd en dat er voldoende bewijs is.  Maar het is de vraag of Van Veghel zich niet in zijn eigen voet schiet. Door zijn belangrijkste getuige zo voor schut te zetten,maakt hij haar betrouwbaarheid voor de rechtbank niet groter.

advocaten

De advocaten Franken en Kerkhofs trappen deze open deur zonder problemen in. De ex heeft uit de heup geschoten. Ze heeft haar man geraakt en toen is ze gaan nadenken. Daar is helemaal niets mis mee. Maar als getuige is de ex onbetrouwbaar, betoogt Kerkhofs. De uitspraak is op 23 november.

lees ook

24 oktober 2012 Liegende rechter wordt huilende rechter

l3 september 2012 De rechtszaak tegen de liegende rechters steunt op een vergeetachtige getuige

16 mei 2012 Liegende rechters die knagen aan de hoekstenen van het recht in het beklaagdenbankje

Een gedachte over “De vrouwen van liegende rechter Pieter Kalbfleisch knopen hem op”

  1. Er is op zich niets mis met (collegiale) vriendschap tussen rechters, zoals de openbaar aanklager al aangaf. Het feit dat ze over deze ‘onbenulligheid’ onder ede meermaals hebben zitten liegen, geeft aan dat ze meer te verbergen hebben. Dit vereist diepgaander onderzoeken naar de geldstromen de heren Kalbfleisch en Westenberg..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.