6 maanden winst meubelhandelaar in hoger beroep

IMG_2939_reasonably_smallARNHEM – Het gerechtshof veroordeelt de 34-jarige bankstellenverkoper Johannes L. tot 30 maanden gevangenisstraf. Volgens het hof heeft L. de belastingen voor 2 miljoen euro heeft getild.

bankstel

L. verkocht voldoende meubels maar hij droeg geen belasting af. Zijn belastingschuld spaarde hij op in bv ‘s. Die bv’s verkocht hij door aan katvangers.

Het functioneel parket startte een onderzoek met de naam bankstel. L. moest samen 18 medewerkers voorkomen. De rechtbank in Utrecht veroordeeld hem tot 3 jaar.  De medeverdachten, vooral katvangers en personeel van L., kregen werkstraffen.Het gerechtshof kwam net als advocaat Arjan Syrier op een lager fraudebedrag dan de advocaat generaal. Het hof verlaagde daarom de straf met een half jaar.

gevangenis

L. loopt al weer een half jaar vrij rond, maar nu moet hij weer gaan zitten. Maar dat hoeft pas als het  onherroepelijk is. Advocaat Syrier kan nog niet vertellen of hij cassatie in zal stellen. (jurgenswart.wordpress.com)

lees ook

11 oktober 2012 Openbaar ministerie wil meubelhandelaar terug in de cel eis 4 jaar

6 juni 2012 Hof laat meubelhandelaar los

Een gedachte over “6 maanden winst meubelhandelaar in hoger beroep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.